Welke kleuren mogen de buitenmuren van je huis zijn?

Je wilt je buitenmuren gaan verven maar je vraagt jezelf af of je dat wel zomaar mag doen. Je mag het wel goed maar er zitten natuurlijk wel wat ogen en haken aan waar je rekening mee moet houden. Je wilt waarschijnlijk niet die ene zijn met de kleur die eruit knalt waardoor enkel jouw huis eruit zal knallen als iemand door de straat heen rijdt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je dat juist wilt, denk eens goed na over wat je wilt.

Welke kleur wil je?

In principe mag je elke kleur kiezen om de buitenmuur van je huis te verven maar je moet jezelf wel afvragen of je dat wilt? Er wordt aangeraden om een rustige kleur te kiezen die in de omgeving voorkomt, zo valt jouw huis mooi in het plaatje en zul je een goed en tevreden gevoel hebben. Maar misschien wil je er wel juist voor zorgen dat jouw huis tussen alle huizen uit knalt en een hele opvallende kleur ervoor kiezen. Als jij dat echt graag wilt zou jij zelfs je huis pimpelpaars mogen verven maar of je dat dan wilt is aan jou.

Hoe schilder je een huis?

Een huis schilderen is natuurlijk iets heel anders dan wanneer jij een muur in je eigen huis gaat verven. Een buitenmuur heeft wel wat ander werk in de voeten dan dat je zou denken. Je doet er goed aan om jezelf van tevoren in te lezen over hoe jij ervoor zorgt dat de buitenmuren goed geverfd kunnen worden en dat ook blijven, je wilt niet dat de verf er snel weer af valt. Je hebt speciale verf nodig maar ook andere spullen dan die je nodig hebt om binnenshuis te verven, lees je goed in want niets is vervelender dan wanneer jij bezig bent dat je iets aan moet gaan schaffen en dus tijdelijk moet stoppen.

Laat iemand het doen die weet wat hij moet doen

Het kan zijn dat je geen idee hebt wat je moet doen, je kunt er dan voor kiezen om een schilder in te huren die de buitenkant van jouw huis gaat verven. Zorg dat je een schilder inhuurt die ervaring heeft met het schilderen van een huis zodat je zeker weet dat het ook op een goede manier gebeurt. Het grote voordeel van een schilder inhuren is dan nog wel dat hij alle spullen heeft en je zelf achterover kunt zitten op het moment dat jouw huis wordt geschilderd. Dat kan natuurlijk ook weleens fijn zijn om er helemaal niks voor te hoeven doen en het aan iemand anders over te laten.

meer te weten komen

interieur


Lees Meer

winterschilder


Lees Meer

schilder inhuren


Lees Meer